A beruházás révén új, magas minőségű, igényes szálláshely kialakítása a cél, egy olyan megvalósítási helyen, ahol a szálláshely környezetében több aktív turisztikai tevékenység érhető el. A fejlesztés célja új, a mezőgazdasági tevékenység mellett turisztikai tevékenység bevezetése a vállalkozásban, az eddigi tevékenységek diverzifikálása, magasabb árbevétel, és jövedelem elérése, munkahelyek megtartása, a térség turisztikai aktivitásának, szálláshelyeinek bővítése. A megvalósítás helye: Nyírmártonfalva, Szőlőhegy u. (114/4 hrsz). Egy falusi hagyományos külsővel rendelkező az aktív turizmus funkcióhoz kapcsolódó szállás épületet kívánok építeni, egy újonnan vásárolt telek összevonással kialakuló 114/4 hrsz-ú beépítetlen ingatlan bal oldali telekhatárával párhuzamosan szabadon álló beépítési módban, az utcával párhuzamos tömeggel és tetőfelülettel.

A szállásépület földszintes szintszámmal, a közösségi és háló funkciók szétválasztásával az udvar felé fedett terasszal valamint tároláshoz szükséges funkcióval bővülve. A szálláshely 3 szobával (összesen:41 m2-es; 6 férőhelyes) 3 db zuhanyzós fürdőszobával, 1 db közösségi térrel (21,5m2; közös beszélgetések, játékok teréül szolgál), 1 db étkezőkonyhával, közlekedővel, kazánházzal, kamrával, tárolóval és fedett terasszal (27,5m2), tornáccal (14m2), mely nettó 140 m2 területű. Az épülethez továbbá tartozik 3db parkolóhely. A szállás 1. osztályú anyagokból kerül megépítésre, prémium minőségű szálláshely kialakítása a célkitűzés. A jövőben a szálláshely fejlesztéssel (0-ról 6 főre) a térség kulturális látnivalóinak, természeti adottságok tömkelegének kiaknázása a célom. A településen szálláshely nem biztosított az ideérkező turisták részre, ezért is indokolt a faluban új szálláshely létesítése. Az együttműködő partnereim segítségével biztosított a működtetés kezdeti időszakában is a férőhelyek folyamatos kihasználása.

A szálláshelyhez tervezem kerti bográcsozó, szalonna sütő placc és a játékos sportolás szeretőinek foci, röplabda és tollaslabda játék elemeinek gyakorlására füves rész létesítését is. A leendő szálláshelyemet azoknak az embereknek ajánlom elsősorban, akik elvonulnak a világ nyüzsgő mindennapjai elől, nyugalomra, házias étkekre, békés pihenésre, túrázásra, erdőjárásra vágyódnak, de vannak olyanok is, akik eseménydús felfedező kirándulásokon, gyalogtúrán, kerékpártúrán, vadászaton, egyszóval kalandokkal teli, aktív pihenésben szeretnék eltölteni nálunk majd az időt.

A következő aktív turizmus és szabadidősport igényeit kielégítő szolgáltatás kialakítását és fejlesztését tervezem: – természetjárás biztosítása együttműködő partnereim bevonásával az Alföld egyik legnagyobb kiterjedésű összefüggő erdejévé avatott 5100 ha-os Gúthi rengetegben megismerve a térség növény és állatvilágát (gyalogtúrák szervezése akár erdei vonatozással a Zsuzsi vonattal összekötve – Hármashegyaljától). – geocaching szabadidős tevékenység (kincsesláda kereső játék) szervezése. – kerékpáros turizmus (4 db felnőtt és 2 db gyerek kerékpár és gyerekülésekkel felszerelt akár gyerekes családok számára is remek kikapcsolódási lehetőség biztosítása, kerékpártúrák szervezése szállóvendégeinknek). – vadász turizmus szervezése a Gúth-Keled Idegenforgalmi és Természetvédelmi Közhasznú Egyesülettel közösen (Gúthi-erdő kitűnő vadászati lehetőséget biztosít – dám vadászat) A fentiekben felsorolt gazdag választéka az aktív pihenésnek garantálja a Vendégeink igényeinek magas szintű kiszolgálását, és a tervezett szálláshely magas szintű kihasználtságát. Továbbá az aktív tevékenységek, a sport jótékony hatásai az egészségre széles körben elismertek, ennek köszönhetôen a fent részletezett ilyen jellegû tevékenységeknek a Nyírmártonfalvai szálláshelyemen közelező elemei lehetnek, mivel a szabadidôben történő végzése – a turizmus általános életminôség¬javító hatásán túl – még inkább hozzájárul a túristák egészségéhez. Különösen fontos ez napjainkban, amikor az emberek többsége városlakó, ennek következtében a természet „hiányából” fakadó betegségek, a természet nélküli életmód negatív hatásai is egyre inkább előtérbe kerülnek.